Najem supa

Najem supa za spoznavanje s to aktivnostjo

V toplih poletnih dneh se ležerno poležavanje ob morju sicer prileže, a vseeno je smiselno dopust popestriti s kakšnimi zanimivimi aktivnostmi. Ena izmed možnosti je supanje, ki postaja vedno bolj priljubljeno med mladimi in starimi obiskovalci morskih in jezerskih obal ter celo rečnih bregov. Bo pa treba za uživanje na valovih uporabiti nekatere kose nujne opreme – na srečo lahko te najdemo pri mnogih prodajalcih, ki predstavljajo svojo ponudbo v obmorskih letoviščih ali kar na spletu. Pogosto je pri teh možen tudi najem supa, ki je idealna možnost za tiste, ki dopustujejo le za kratek čas ali pa bi želeli supanje le spoznati.

Kaj je vključeno v najem opreme?

Za supanje potrebujemo več kosov opreme, vse potrebno pa je bržkone vključeno v najem. To je sicer odvisno od posameznega ponudnika, a gotovo gre pričakovati, da se bodo trgovci pri oblikovanju kompletov opreme za najem dovolj potrudili.

Gotovo sta vključena vsaj deska in veslo za SUP, saj brez tega preprosto ne bo šlo. Gre za veslanje na napihljivi deski, torej sta deska in veslo za SUP povsem nepogrešljiva oprema. Hkrati sta ta dva kosa tudi edina zares nujna oprema, tako da so minimalni pogoji za supanje s takšnim kompletom že izpolnjeni. A ponudniki v komplet pri najemu vključujejo tudi dodatno opremo, tako da bo izkušnja še boljša. Najem supa običajno vključuje še zračno tlačilko in torbo za prenašanje, pogosto pa najdemo v kompletu tudi varnostno opremo, vsaj vrvico za zadrževanje supa v primeru padca.

Najem supa je vsekakor prava izbira za tiste, ki bi se radi spoznali s supanjem. Predvsem z vidika stroškov je to daleč najbolj smiselna opcija – nakup opreme bi stal več sto evrov, morda kar tisočaka, medtem ko v najemu dobimo desko in veslo za SUP ter drugo nujno opremo že za nekaj deset evrov.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *